Türkiye’deki ilk iki pilot ajanstan biri olarak kurulan Çukurova Kalkınma Ajansı, Adana ve Mersin illerinin oluşturduğu TR62 Düzey 2 (Çukurova) Bölgesi’nin ekonomik ve sosyal potansiyelinin ortaya konularak, bölgede üretim, istihdam ve ihracatın artırılmasına yönelik faaliyetler yürütür. Yerel potansiyeli harekete geçirmeyi amaçlayan Çukurova Kalkınma Ajansı, ulusal kalkınma öncelikleri çerçevesinde bölge planları hazırlar ve bölge planlarında belirlenen stratejik amaçlara yönelik geliştirilen sonuç odaklı programlar çerçevesinde yer alan destek programları ile yerel paydaşlarca hazırlanan projelere mali ve teknik destek sağlamaktadır.
Çukurova KalkınmaAjansı tarafından 2020 yılından itibaren üç yıl boyunca uygulanmakta olan “İmalatSanayinde Kurumsallaşma, Yenilik ve Verimlilik Sonuç Odaklı Programı” kapsamındaortaya konulmuştur. İmalat Sanayinde Kurumsallaşma, Yenilik ve VerimlilikSonuç Odaklı Programının hedefi, Çukurova Bölgesi’nde rekabet gücü yükseköncelikli imalat sanayi sektörlerinde Ar-Ge, yenilik, verimlilik ve dijital dönüşümünsağlanmasına yönelik ara yüzlerin oluşturulması ve desteklenmesi yoluyla bölgeselekosistemin güçlendirilmesi, küçük ve orta ölçekli işletmeler düzeyinde katmadeğerli ve yenilikçi üretim kapasitesinin yükseltilmesi suretiyle bölgesel rekabetgücü ve ihracatın artırılmasıdır.
Sürekli değer akış ve yönetiminin sağlanarak israfların önüne geçilmesi, sistematikiyileşme sürecinin elde edilmesi, rekabet ortamındaki değişime ayak uyduracakçevikliğe ve işgücünü etkin kullanacak vizyona sahip olunması için işletmelereyönelik yalın üretim danışmanlığının sağlanmasıdır.
İşletmelerin dijital ticari bilgi kaynaklarını kullanarak hedef pazarlarının tespitedilmesi, bu pazarlardaki rekabet durumunun anlaşılması, muhtemel alıcıların tespitedilmesi ve pazara ilişkin rekabetçi bir strateji geliştirilmesine yönelik ticari bilgive istihbarat danışmanlığı sağlanmasıdır. Bu araçları kullanarak baştan sona ihracatsüreçlerine danışmanlık desteği sunulması sağlanacaktır.
Teknik Destek Programı kapsamında yararlanıcı kuruluşa doğrudan mali destekverilmez. Ajans, bu destekleri mevcut bütçe ve personel imkânları çerçevesindekendi personeli ya da hizmet alımı yoluyla gerçekleştirilir. Teknik desteklerinhizmet alımı yoluyla sağlanmasına, Ajans personelinin iş yoğunluğu ve sağlanacakdesteğin niteliği göz önünde bulundurularak Genel Sekreter tarafından karar verilir.
Teknik Desteğin hizmet alımı yoluyla sağlanması durumunda her bir teknik desteğinAjansa toplam maliyeti (KDV dâhil) 90.000,00 TL’yi aşamaz. Hizmet alımınınsatın alma ve ödeme işleri Ajans tarafından gerçekleştirilir.Yararlanıcı kurumun söz konusu desteğin sağlanması süresince ve doğrudandestek nedeniyle gelir elde etmesi mümkün değildir. Yararlanıcının bu hükme rağmen,böyle bir gelir elde ettiğinin tespiti durumunda, ilgili gelir Ajansa aktarılır. Bu hususa yapılacak sözleşmede yer verilir.
https://www.cka.org.tr/tr/guncel-destek/2021-yili-yonetim-danismanligi-destek-programi