AOSB YÖNETİM KURULU BAŞKANI BEKİR SÜTCÜ: “ÖĞRENCİLERİMİZE DESTEĞİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK”
Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (AOSB) ile Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü) AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından YÖK Eğitim Desteği kapsamında ortaklaşa düzenlenen “3. Sanayiye Uygulanabilir Öğrenci Projeleri Yarışması” ödülleri sahiplerini buldu. Ödül töreninde konuşan AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, AOSB olarak Yüksekokulun her türlü ihtiyacına destek olduklarını, okulun akademik kadrosu ve modern altyapısıyla güçlü bir temel eğitim imkân sunduğunu ve sanayicilerin de aranan eleman ihtiyacını önemli ölçüde giderdiğine vurgu yaptı.
Bu yıl 3.’sü düzenlenen proje yarışmasının ödül töreni AOSB Seyhan Salonu’nda pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirildi. Törene AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, AOSB Yönetim Kurulu Üyeleri, Bölge Müdürü Ersin Akpınar, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Süha Berberoğlu, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan, Yüksekokul Yönetimi ve dereceye giren öğrenciler ile aileleri katıldı.
“MYO, sanayide aranan eleman ihtiyacımızı karşılıyor”
AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü ödül töreninde yaptığı konuşmada, Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde Çukurova Üniversitesi AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun akademik kadrosu ve modern altyapısıyla güçlü bir temel eğitim imkânı sunduğunu, sanayicilerin de aranan eleman ihtiyacını önemli ölçüde giderdiğine vurgu yaptı. Açıldığı günden itibaren Yüksekokula başta fiziki donanım, araç ve gereç olmak üzere gerekli tüm ihtiyaçları gidermek için AOSB yönetimi olarak ellerinden gelen çabayı gösterip her türlü taleplerine yanıt vermek için imkânlarını seferber ettiklerini belirten Sütcü şunları söyledi:
“Desteğimiz artarak devam edecek”
“Amacımız öğrencilerimizin akademik ve mesleki gelişimlerini sağlarken aynı zamanda hem yaşamlarında hem de kariyerlerinde özgüven sahibi bireyler olmalarına bir nebze de olsa destek olmak. Bu hususa AOSB olarak özel bir ehemmiyet gösteriyoruz. Burada her çocuğumuzun projesi, fikirleri, ihtiyaç duydukları gerek teknik gerek akademik olarak her anlamda desteklenerek kıymetli hocalarımızın da katkılarıyla büyütülüp yeşertilmiştir. Ödül alan öğrencilerimizin yanı sıra proje üreten ve üretmek için canla başla çalışan tüm öğrencilerimize her anlamda rehberlik edilmiştir. Bu hususta da emekleri ve destekleri için okul yönetimine ve hocalarımıza teşekkür eder, bundan sonraki süreçte de desteklerimizin artarak devam edeceğini bilmenizi isterim.”
”Öğrencilerin öğrenimleri sırasında sanayide geçirecekleri süreyi uzatmak için AOSB ile birlikte çaba harcıyoruz”
Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel ise “Bilgiyi üretime dönüştürmek üzere birçok alanda bölge sanayisi ile iş birliği çabalarımıza bu tür girişimler hız kazandırmakta ve teşvik etmektedir” dedi. Üniversite-sanayi iş birliğinin hem bölgemiz hem de ülkemiz için oldukça öncelikli bir konu olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Tuncel, üniversite-sanayi iş birliğini biraz daha ileriye götürerek üniversite-sanayi-toplum iş birliğine dönüştürme gayretinde olduklarını vurguladı. Tuncel, “Öğrencilerin öğrenimleri sırasında sanayide geçirecekleri süreyi uzatmak için AOSB ile birlikte çaba harcıyoruz. Ayrıca doktora ve yüksek lisans tez çalışmalarında da ortaklıkları destekleyecek kaynakları artırıyoruz” dedi.
“AOSB ile ortak girişimlerin sayı ve niteliğini hep birlikte en üst düzeye çıkaracağız”
Tuncel, “Sağlık merkezi örneğinde olduğu gibi, başladığımız ortak girişimlerin sayısını ve niteliğini hep birlikte en üst düzeye çıkartacağımıza inancım sonsuz. Bu duygularla, bugün düzenlenen bu törende emeği geçen tüm yöneticilerimize teşekkür ediyor, katılan ve dereceye giren genç arkadaşlarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum “ diye konuştu.
Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan da, bu tür proje yarışmalarıyla sanayici ve öğrencilerin buluşmasını, bu sayede öğrencilerin pratik düşünme yetenekleri ve uygulamaya aktarımlarını geliştirerek farklı ve özgün düşünmelerini ve çözüm odaklı olmalarına katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi. Bu yıl ki yarışmaya toplam 54 proje başvurusunun yapıldığını da aktaran Prof. Dr. Bozdoğan, bunlarda 26’sının ‘İyi Fikir’ kategorisinde ve diğer 28’inin ise ‘Sanayiye Uygulanabilir Proje’ kapsamında yarıştığını söyledi.
AOSB’den dereceye giren öğrencilere ödül
Açılış konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi. İlk olarak proje yarışmasına katkı sağlayan jüri üyeleri Banu Tanrıkulu, Nilüfer Buyurgan, Duygu Koç, Gözde Turan İnce, Hamit Yüzereroğlu, Uğur Kahyaoğlu’na, Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ve MYO Müdürü Nigar Yarpuz Bozdoğan tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Proje yarışmasında “Otomatik Biber Ayracı” projesiyle Cihat Çalışkan-Ekin Gülbahar birinci, Konfeksiyon Kesim Kırpıntılarından Karton Eşya Üretimi Projesiyle Gizem Nur Kapaktepe ikinci, Araç Camlarında Su İtici Nano Sprey Projesiyse Esma Sultan Keleş’e üçüncülük ödülü AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Kara ve Nedim Büyüknacar tarafından verildi.
İyi Fikir Yarışmasında ise “Yaşam Çağrısı” projesiyle Barış Onuk-Muhammed Osman Barın Erdeve birinci, “Kullanılmış Pamuklu Giysilerden Biyoplastik Üretimi” projesiyle Seda Kulaksız ikinci olurken “Engel Tanımaz” adlı projeyle Ferhat Aşkar ve Hasan Deniz Beyaz üçüncü oldu. İyi fikir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Fidan tarafından takdim edildi.
Yarışmada dereceye giren tüm öğrencilere hediye ve plaketin yanı sıra Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi tarafından para ödülü de verildi. Tören anı fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.