Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nin 4. Ulusal Sanayi Odaklı AR-GE ve İnovasyon Proje Yarışması başlıyor!
Ana Sayfa > Duyurular > Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nin 4. Ulusal Sanayi Odaklı AR-GE ve İnovasyon Proje Yarışması başlıyor!
27 Aralık 2023
Değişimi ve sürekli yenilenmeyi destekleyen, yaşanabilir bir çevre, sürdürülebilir ekonomik gelişme ve Türkiye'nin rekabetçi gücüne katkı için AR-GE ve inovasyonu teşvik eden Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nin 4. Ulusal Sanayi Odaklı AR-GE ve İnovasyon Proje Yarışması başlıyor!
BAŞVURU ŞARTLARI
Ar-Ge İnovasyon Proje Yarışması’na katılım ücretsizdir.
Her kişi 1 proje ile başvurabilir.
Proje önerisinin yanlış kategoriye kaydedilmesi halinde, proje değerlendirme dışı kalacaktır. Kayıt esnasında yapılan hatalardan Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünün herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.
AOSB Sanayi Odaklı Proje Yarışması Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması Etkinliğine; Lisans Öğrenci, Lisans Mezun/ Lisansüstü Öğrenci, Akademisyen / Lisasnüstü Mezun katılım sağlayabilir.
AOSB Sanayi Odaklı Ar-Ge İnovasyon Proje Yarışması Etkinliğini düzenleyen ve finanse eden Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölge Müdürlüğüdür. Bölge Müdürlüğü Adana OSB Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması Etkinliğinde sergilenen tüm proje önerilerini yayımlamak, arşivlemek, yurtiçi ve yurtdışında sergileme haklarına süresiz sahip olacaktır.
Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, ödül alan ve sergilenmeye değer görülen tüm proje önerilerini kurumsal kimlik çalışmalarında, Adana OSB’yi temsil edecek her türlü basılı materyal ve dijital ortamlarda, medya, reklam çalışmaları ile promosyon ürünleri gibi benzeri ortam ve faaliyetlerde kullanıp çoğaltılabilecektir. Bu bağlamda, katılımcı ödül dışında herhangi bir telif hakkı talep edemeyecektir.
AOSB Sanayi Odaklı Ar-Ge İnovasyon Proje Yarışması Etkinliği ’ne daha önce farklı proje pazarlarında sergilenmiş projeler katılabilir fakat ödül almış projeler değerlendirmeye alınmayacaktır.
Etkinliğe katılan proje önerilerinin özgün olmaması, daha önce piyasaya sunulmuş veya benzer yarışmaya katılmış olmasından doğacak yasal sorumluluklar katılımcıya aittir. Bu gibi durumların tespiti halinde proje sahibi yarışmadan diskalifiye edilir, diskalifiye edilenlerden ödül kazananların ödülü geri alınır.
Ürün, prototip, proje vb. ile başvuran katılımcıların ürün, prototip, proje vb. çalışmalarının telif haklarının başkasına ait olması, sergileme izinlerinin tamamlanmaması, patentinin katılımcı/katılımcılara ait olmaması vb. durumlardan doğacak yasal sorumluluklar katılımcıya aittir. Yaşanabilecek ihmallerden Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.
Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması Etkinliğine katılanlar, yukarıda belirtilen tüm koşulları kabul etmiş sayılırlar.
TEMATİK ALANLAR
Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürlüğü tarafından Üniversite- Sanayi işbirliğinin gelişmesine katkı sunacak, akademisyenlerimizi ve gençlerimizi girişimci olmaya teşvik edecek, sanayimize fayda sağlayacak, katma değeri yüksek projelerin bölgemize kazandırılması amacı ile bu yıl 4.sü düzenlenecek olan Ulusal Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon yarışmamızda sanayicilerimizin istek ve ihtiyaçları değerlendirilmiş olup bu doğrultuda yeni proje kategorileri belirlenmiştir.
Bu kategoriler şu şekildedir;
DONANIM-YAZILIM
-Sanayi sektöründe donanım ve yazılım
-Sanayi sektöründe endüstri 4.0 ve dijitalleşme
ELEKTRİK-ELEKTRONİK
Elektronik kart sistemleri
Sanayi sektörlerinde enerji verimliliği
Elektrik-elektronik sistemlerde güç verimliliği
GES -RES sistemleri
ENERJİ
Sanayi sektörlerinde yenilenebilir enerji sistemleri
Kablosuz güç sistemleri
Membran sistemleri
Farklı tür yeşil yakıt sistemleri
YEŞİL TEKNOLOJILER
Sanayi sektörlerinde su verimliliği
Sanayi sektörlerinde karbon ayak izi azaltma projeleri
Sanayi sektörlerinde endüstriyel simbiyoz modelleri
Sanayi sektörlerinde atık yönetim sistemleri
GIDA-TARIM
Doğal gıda ürünlerinin üretim yöntemleri
Gıda israfı azaltma
TEKSTİL
Tekstilde sürdürülebilirlik ve çevre dostu kullanım