+90 322 394 54 54
bilgi@adanaorganize.org.tr

AOSB BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ & SASA İLE ATÜ TTO & SASA ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLLERİ İMZALANDI

15 Eylül 2021

Türkiye’nin ilk sanayileşen kentleri arasında yer alan Adana’nın girişimcilik kültürünü ateşleyecek olan Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Kuluçka Merkezi’ne SASA Köşesi altında Kütüphane, kentin marka değerleri arasında yer alan SASA tarafından kurulacak.

AOSB Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen törende, AOSB Bölge Müdürlüğü ve SASA ile ATÜ TTO ve SASA arasında ayrı ayrı işbirliği protokolleri uygulamaya geçirilmek üzere imza altın alındı. SASA AR-GE ve Laboratuvar Müdürü Dr. Eray ŞENLİ, söz konusu protokolleri AOSB adına Bölge Müdürü Ersin Akpınar ile ATÜ TTO adına ise Doç. Dr. Tuğçe Demirdelen ile imzaladı.

AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, ATÜ destekli Kuluçka Merkezi’nin girişimcilik ruhunun beslenmesi ve girişimci ekosisteminin hayata geçirilmesi açısından büyük önem taşıdığını bildirdi. Akpınar, Kuluçka Merkezi’nde, iş fikirlerinin akademik bilgi birikimiyle bütünleşmesi sağlanarak, katma değerli projelerin ortaya çıkarılacağına inandığını kaydetti.

Doç. Dr. Tuğçe Demirdelen ise AOSB Kuluçka Merkezi’nde SASA nın desteğiyle kapsamlı bir Kütüphane kurulacağını, AOSB Bölge Müdürlüğü bünyesinde bulunan Proje Destek Ofisi olarak; SASA’ya Tubitak, Hamle ve diğer projelerinde mentörlük hizmetlerinde bulunulacağını ifade etti. Demirdelen ayrıca, ATÜ TTO ve SASA arasında ATÜ öğrencilerine staj ve iş imkanlarının da işbirliği protokolüyle artacağı söyledi.

Protokol imza törenine, ATÜ TTO Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Abdurrahim Dal, AOSB Proje Destek Ofisi Proje Uzmanı Özkan Özbek de katıldı.

 

Firma Arama

"Her Fabrika Kaledir

Üreterek Savunacağız Şehirlerimizi"

+90 322 394 54 54
bilgi@adanaorganize.org.tr
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram