+90 322 394 54 54
bilgi@adanaorganize.org.tr

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Proje Destek Ofisi Ankara’daki Temaslarını Sürdürüyor

2 Kasım 2021

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Proje Destek Ofisi Ankara’daki temaslarını sürdürüyor.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürlüğü (AOSB) Proje Destek Ofisi (PDO) Koordinatörü ve Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (ATÜ TTO) Müdürü Doç. Dr. Tuğçe DEMİRDELEN ve AOSB PDO Proje Uzmanı Özkan ÖZBEK 20-21 Ekim 2021 tarihlerinde Ankara’da Resmi Kurum, Kuruluş ve Bakanlıklara bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

İlk olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bakan Yardımcısı Danışmanı Ali Can TOKSOY’u ziyaret eden ekip, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa VARANK, Bakan Yardımcıları Sayın Hasan BÜYÜKDEDE ve Sayın Çetin Ali DÖNMEZ’in AOSB Proje Yarışması Onur Kurulu davetiyelerini takdim etti. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda temasları devam eden ekip Sanayi Düzenlemeleri ve İzleme Daire Başkanlığı Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Volkan ŞİMŞEK ile görüşerek; AOSB’nin gerçekleştirdiği Yeşil Mutabakat Pilot Çalışması hakkında detaylı bilgiler vererek, firmalardan alınan işletme verileri, verilerin değerlendirilmesi ve bu verilerin pilot çalışmada kullanımı hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndaki ziyaretlerini tamamlayan ekip, OSTİM Teknopark’ı ziyaret ederek; ATÜ TTO ve OSTİM Teknopark iş birliği protokolü imza törenine katıldı. OSTİM Teknopark Genel Müdürü Dr. Derya ÇAĞLAR ve Proje Uzmanı Elif ÜZEN’in katılımlarıyla gerçekleştirilen törenin ardından, ekip, önümüzdeki dönemde imzalanması planlanan AOSB-OSTİM Teknopark iş birliği protokolünün detayları, yapılması öngörülen ortak çalışmalar ve iş birlikleri ile ortaya çıkabilecek ortak projeler konusunda fikir alışverişinde bulundu. OSTİM Teknopark'ta temaslarını sürdüren DEMİRDELEN ve ÖZBEK, OSSA-OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi Koordinatörü Dr. Uğur AYDIN ile bir araya geldi. Görüşmede, kümelenme faaliyetleri hakkında bilgi alışverişinde bulunan ekip, kümeler arasında iş birliklerinin kurulması ve sürdürülmesi için görüşmeler yaptı.

AOSB PDO yürüttüğü faaliyetleri KOSGEB Başkan Yardımcısı’na tanıttı.

Ekibin bir sonraki durağı KOSGEB oldu. KOSGEB Başkan Yardımcısı Salih Tuna ŞAHİN ile yapılan görüşmede, Doç. Dr. DEMİRDELEN, AOSB ve ATÜ arasındaki Üniversite-Sanayi İş birliği modeli, firmalara sunulan KOSGEB Programları destek hizmetleri, Yeşil Mutabakat Çalışmaları ve Proje Yarışması konusunda bilgilendirmeler yaptı.  KOSGEB Başkanı Hasan Basri KURT Proje Yarışması Onur Kurulu’na, KOSGEB Başkan Yardımcısı Salih Tuna ŞAHİN ise Proje Yarışması Yürütme Kuruluna davet edildi.

KOSGEB’deki temasların ardından, ekip, Bilkent Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Abdullah ATALAR’ı ziyaret etti. Doç. Dr. Tuğçe DEMİRDELEN, AOSB ve ATÜ arasındaki Üniversite-Sanayi İş birliği modeli, firmalara sunulan hizmetler, Yeşil Mutabakat Çalışmaları ve Proje Yarışması hakkında bilgilendirmeler yaparak, Sn. Rektör’ü Proje Yarışması Onur Kuruluna davet etti. Davet ve ziyaret için memnuniyetini dile getiren Prof. Dr. ATALAR, Proje Yarışması için üniversite olarak her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti.

Yeşil Mutabakat Pilot Çalışması için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndaki temaslar devam ediyor.

Ankara ziyaretinin ikinci gününde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı EVÇED Daire Başkanı Dr. Abdullah Buğrahan KARAVELİ ile görüşen ekip, bölgede hız kesmeden devam eden Yeşil Mutabakat Pilot Çalışması için istişareler yaptı. Bakanlığın bu süreçte destek olmasının önemini vurgulayan DEMİRDELEN, pilot çalışmayı yerinde incelemesi için Sn. KARAVELİ’yi bölgeye davet etti.  Ekip, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sn. Fatih DÖNMEZ’in Proje Yarışması Onur Kurulu davetiyesini de görüşme sonunda kendilerine teslim etti.

AOSB PDO, Savunma Sanayisi Kuruluşları ile temaslarını güçlendiriyor.

AOSB PDO ekibi, Türkiye’nin en önemli Savunma Sanayi kuruluşlarından olan ROKETSAN’ı ziyaret etti. ROKETSAN Teknoloji ve Akademik Ağ Yönetimi Direktörü Oğuz MENEKŞE ve Teknoloji ve Akademik Ağ Yönetim Müdürü Nadi AKKÖPRÜ ile yapılan görüşmede, Doç. Dr. DEMİRDELEN AOSB PDO hakkında kısa bir sunum gerçekleştirerek, ATÜ ve AOSB arasındaki iş birlikleri ve yürütülen faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Toplantıda, her iki tarafta, AOSB firmaları ve ROKETSAN arasında doğabilecek iş birlikleri hakkında görüşlerde bulundu. Toplantının verimli geçtiğini aktaran Doç. Dr. DEMİRDELEN, iş birliği kapsamında önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek çevrim içi toplantı ile ilk adımların atılacağını dile getirdi. Ayrıca ROKETSAN’ın, AOSB Proje Yarışmasına proje kurullarında destek vereceğini de ifade etti.

Ankara ziyaretlerinde son durak ODTÜ Teknokent

Ekip, son olarak ODTÜ Teknokent Projeler Müdürü İhsan KARATAYLI ile görüştü. Doç. Dr. Tuğçe DEMİRDELEN’in yaptığı sunumda, ATÜ ve AOSB arasındaki iş birliklerini ve AOSB PDO faaliyetlerini anlattı. Yakın zamanda faaliyete başlayacak AOSB Kuluçka Merkezi için istişarelerde de bulunan ekip, iki kurum arasında olası iş birlikleri hakkında fikir alışverişi yaptı.

İki gün boyunca süren Ankara ziyaretlerinin oldukça verimli geçtiğini ifade eden Doç. Dr. Tuğçe DEMİRDELEN, Üniversite-Sanayi İş birliğinin artması ve örnek projelerin çoğalması için bu tip ziyaretlerin ilerleyen zamanlarda da devam edeceğini belirtti.

 

Firma Arama

"Her Fabrika Kaledir

Üreterek Savunacağız Şehirlerimizi"

+90 322 394 54 54
bilgi@adanaorganize.org.tr
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram